El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Màster d'Enginyeria Tèxtil de la UPV d'Alcoi amplia la seua duració a tres semestres

AITEX també dona suport i recursos tan humans i materials per què la realització dels màsters i cursos, obtenint així la millor docència possible.

L'ampliació del Màster d'Enginyeria Tèxtil de la UPV d'Alcoi permetrà un major estudi en temes i avanços de la indústria de la enginyeria tèxtil.

L'Agencia Nacional d'Avaluació de Qualitat i Acreditació (ANECA) ha emés informe favorable a la proposta de modificació del pla d'estudis del Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil (MUITEX), pel qual la duració del títol es veu incrementada dels 60 ECTS actuals (dos semestres) als 90 ECTS proposats (tres semestres). D'aquesta manera, els 4 màsters universitaris que s'imparteixen al Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ja compten amb 90 ECTS.

L'ampliació de crèdits permetrà comprendre amb molta més profunditat cada un dels temes i avanços que es realitzen en la indústria de l'enginyeria tèxtil. Segons Ignacio Montava, director acadèmic de MUITEX, remarca que "la conjuntura actual requereix majors coneixements del producte, dels materials, el seu disseny, desenvolupament i validació, amb la finalitat d'innovar en productes tèxtils diferenciats. Podem dir que els continguts del Màster s'han adaptat als temps i és per això que des del primer moment en el qual confeccionem els plans d'estudis, ens hem recolzat en els interlocutors del sector com són l'Institut Tecnològic Tèxtil AITEX i les agrupacions empresarials ATEVAL i ACETEX". I declara que "formem alumnes amb coneixements molt enfocats al producte, mentre que l'antiga enginyeria tècnica estava molt més alineada al procés industrial. Amb un increment de 30 crèdits en el nostre títol, aconseguirem les competències que ens demanda la indústria, però amb una major eficàcia".

Cal destacar que AITEX també dona suport i recursos tan humans i materials per què la realització dels màsters i cursos, obtenint així la millor docència possible.