El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El matí de Cap d'Any, Cocentaina tornarà a buscar l'home de les orelles

El matí de Cap d'Any, Cocentaina tornarà a buscar l'home de les orelles / Trobades alcoià comtat
La festa començarà amb una cercavila, pel passeig del Comtat

Cocentaina, torna un any mes a celebrar la tradicional cerca de l'home de les orelles el matí de Cap d'Any que començarà amb una cercavila, pel passeig del Comtat.    

El matí de Cap d'Any, Cocentaina tornarà a buscar l'home de les orelles i es preveu que serà una festa multitudinària. L'home de les orelles o home dels nassos que és com es coneix en altres pobles, és un personatge de l'imaginari valencià que només es fa visible el 31 de desembre.

A Cocentaina és un costum ancestral, enviar els xiquets a buscar l'home de les orelles, amb tantes orelles com dies li queden a l'any.

No et pots perdre aquesta festa que començarà amb una cercavila, pel passeig del Comtat, a càrrec del grup Mal Passet de Cocentaina. Després hi haurà una animació al Pla de la Font, a les 10.30. Des d'ací, els xiquets buscaran l'home de les orelles pels comerços de Cocentaina, i tornaran altra vegada al Pla de la Font.

L'acte està organitzat per la regidoria de Promoció del Valencià i l'oficina AVIVA de l'ajuntament de Cocentaina i per la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat.

El cartell anunciador és obra de l'artista italià, Ricardo Ricartes, amb l'escriptor Francesc Gisbert i el cantant Dani Miquel i el pregó ha estat elaborat per l'escriptor Víctor Labrado.