El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Memorial Democràtic de La Vall portarà a terme l’exhumació de les foses d’Albaida

Foto de la trobada.
  • Comptarà amb la col·laboració de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València.
  • En aquestes fosses ran de reposar els cossos de 18 persones

La Diputació de València contínua avançant en la seua política de recolzar en tota la província a aquells ciutadans i ajuntaments que busquen donar dignitat.

El Memorial Democràtic de la Vall d’Albaida comptarà amb la col·laboració de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València amb l’objectiu d’avançar en projectes conjunts per a la recuperació de la dignitat de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme en aquesta comarca.

El diputat Ramiro Rivera ha explicat que la Diputació, a través de la Delegació de Memòria Històrica, es mostra oberta a la col·laboració sol·licitada, i ha aprofitat la trobada per a traslladar als representants comarcals els passos que s'han de donar perquè aquesta col·laboració es duga a terme. Rivera ha destacat, igualment, la necessitat de sumar al projecte col·laboratiu als ajuntaments implicats, que ja han mostrat la seua disposició per a participar.

La reunió, en la que ha estat presents també el president del Memorial, Manuel Ramos,  i el president de l'Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, Joan Josep Torró, ha sigut una presa de contacte per a tractar la col·laboració en diverses iniciatives que han sigut plantejades a la delegació provincial de Memòria Històrica. Entres elles està la possible exhumació de les fosses comunes de represaliats del franquisme que existeixen en el cementeri municipal d'Albaida, que en principi són les últimes que queden per excavar en la zona.

Segons diversos estudis, en aquestes fosses ran de reposar els cossos de 18 persones que van ser afusellades pel règim franquista en els moments immediatament posteriors a la victòria de les tropes colpistes, concretament el 10 i el 16 de juny de 1939. Tots ells provenien dels municipis d'Albaida i Benigànim.

La Diputació de València, a través de la Delegació de Memòria Històrica, contínua així avançant en la seua política de recolzar en tota la província a aquells ciutadans i ajuntaments que busquen donar dignitat als familiars i conciutadans que van morir per la repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.