El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El mercadet de Castalla el més matiner. Reobrirà el dissabte 2 de maig

Venda ambulant als carrers de Castalla.

Castalla celebra tradicionalment dues sessions de mercat setmanals, els dimarts i els dissabtes. De moment, el servei es restableix solament per a la convocatòria del cap de setmana.

Castalla preveu recuperar el seu tradicional mercat municipal aquest dissabte 2 de maig, en horari de 9 a 14 h, però solament amb paradetes d'alimentació. Serà doncs el primer mercadet a reobrir a les comarques de l'Alcoià-Comtat, un dia abans que el del barri de Batoi.

Hi haurà canvi d'ubicació per al mercadet castellut: Les paradetes s'ubicarien pels carrers Colón, Padre Polanco i passeig Antic Bassa la Vila, al costat del parc municipal, dins d'un perímetre acotat amb l'accés controlat. El recinte tindrà solament un punt d’entrada i eixida, en el qual hi haurà un conserge o agent de la Policia Local, encarregat de què cada usuari que entre al mercat es llave les mans amb solució hidroalcohòlica o gel desinfectant. A més del control d’accés, s’establirà un aforament limitat.

Les paradetes tindran marcades les mesures i els torns dels clients per a facilitar la seua ubicació, amb un únic punt d’accés pels compradors. Cada parada disposarà de 6 metres de llarg com a màxim i haurà de mantenir una separació de 2,5 metres entre parada i parada. Igualment, la distància entre comerciants i consumidors haurà de ser d’almenys dos metres. El Consistori facilitarà un contenidor de residus a cada punt de venda.

Castalla celebra tradicionalment dues sessions de mercat setmanals, els dimarts i els dissabtes. De moment, el servei es restableix solament per a la convocatòria del cap de setmana, començant aquest dissabte. L'alcalde Antonio Bernabeu ha recalcat que “s'estudiarà la possibilitat de tornar a celebrar les dues jornades setmanals, quan siga possible i en funció de la resposta ciutadana a les noves mesures".