El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Mercat de Sant Roc et facilita l'aparcament si vas a comprar en bici

En la plaça central del Mercat es poden aparcar fins a 8 bicicletes privades, i 2 intel·ligents de lloguer

El pati interior del Mercat ara disposa d'una zona gratuïta amb 8 places d'aparcament per a bicicletes. També hi ha dos aparcaments per a bicicletes intel·ligents, i pròximament es posaran punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques. És una idea del Mercat de Sant Roc de la mà de l'Associació de Comerciants de l'Eixample.

L'Associació de Comerciants de l'Eixample i el Mercat de Sant Roc s'han donat la mà per a presentar aquest projecte: el primer pàrquing de bicicletes gratuït en un mercat de la ciutat. Carlos Aracil, president del consell d'administració del mercat, diu que "el poble està fent un canvi de funcionament, des de l'ajuntament es valora una ciutat intel·ligent, Smart. I amb la col·laboració dels comerciants de l'Eixample hem fet un punt d'aparcament per a bicicletes, que les tinga resguardades i no en el carrer". Així, des del Mercat aposten per una ciutat més amable i sostenible, i treballen també en un projecte de transformació interna que coneixerem més endavant. Però de moment volen aportar el seu granet de sorra a una ciutat "diferent, més tranquil·la", i animen als seus clients a anar en bici al mercat.

La instal·lació de l'aparcament ha suposat una inversió de més de 4.000 euros, en part subvencionat per la regidoria de comerç. La regidora Vanessa Moltó agraeix molt la implicació de comerciants i mercat i diu que "el mercat de Sant Roc és un dels mercats excel·lents, punters, en l'àmbit de la comunitat valenciana, i amb aquesta iniciativa aposten per una ciutat sostenible, que és també l'aposta des del govern". Vanessa Moltó considera que "el mercat ha sabut assumir molt bé el seu paper, per què a més de ser un lloc de venda, és un lloc on es fan apostes molt interessants per oferir a la ciutadania".

El pàrquing compta amb 8 places per a bicicletes, i 2 places per a bicicletes intel·ligents, que es poden llogar en el recentment inaugurat aparcament per a bicicletes intel·ligents de l'avinguda País Valencià. Un d'aquests punts l'utilitza de moment el mateix mercat per a oferir servei a domicili. Més endavant està projectat també posar dos punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques.