El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Ministeri de Foment invertirà 20 milions d'euros en el tren Alcoi - Xàtiva

Els socialistes detallen que seran 8,5 milions en el 2019 per a millorar el sistema de seguretat; i altres 12 milions en els pròxims anys per a la millora de la via. Acabades aquestes obres RENFE ha mostrat també compromís de renovar els combois. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que és "la major inversió en el tren que mai s'ha fet des que es va construir".

Ho ha anunciat el Partit Socialista d'Alcoi, en concret la diputada nacional Patri Blanquer, qui ha detallat l'estat dels diferents projectes i les inversions previstes. Per una banda tenim 8,5 milions d'euros per al contracte de redacció del projecte del bloqueig per vibració automàtica en via única. Patri Blanquer explica que aquestes obres possibilitaran millorar les freqüències del tren. Aquestes són les obres més immediates perquè el consell d'Administració d'ADIF, en data de 31 d'octubre, ja va autoritzar la licitació. Ara cal publicar el concurs i el calendari preveu 3 mesos de redacció de projecte i 7 mesos d'obres, que s'executarien en el 2019

I per altra banda estan les obres per a millorar la via, i on està prevista la inversió d'altres 12 milions d'euros. En aquest cas Patri Blanquer explica que s'ultima la documentació per a licitar la redacció del projecte, per 181.000 euros i un termini de 8 mesos

Els socialistes presenten les pròximes inversions en el tren

La diputada Patri Blanquer ha volgut destacar "la rapidesa del ministeri de foment" que des que va accedir el partit socialista al govern central fa cinc mesos "està posant-se les piles i executant els compromisos que hi havia damunt la taula". Però especifica que són obres "pagades pels impostos dels ciutadans, així que ningú es pot posar la medalla", i assegura que ha sigut un treball de moltes persones, i inclou, per exemple, "la constància de molts estudiants que continuen utilitzant aquest servei". 

Per la seua banda, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que "és la major inversió en el tren que mai s'ha fet des que es va construir, perquè s'han fet inversions de manteniment, però no una veritable inversió de modernització de la línia". A més a més diu que "no queda ací el compromís del govern de Pedro Sánchez amb el tren Alcoi-Xàtiva" perquè assegura que una vegada renovada la línia, per part de RENFE es renovaran els combois, "perquè és un tren, no sé si del segle 19 o principis del 20, però definitivament no ho són del segle 21".

Des dels socialistes recalquen a més que açò demostra que qui ha de fer les inversions en el tren Alcoi - Xàtiva és el govern central i no l'administració autonòmica. Expliquen que el compromís del ministeri és modernitzar la línia i després traspassar-la a la Comunitat Valenciana per al seu manteniment.