El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Ministeri millorarà el Tren Alcoi - Xàtiva durant octubre i novembre i garanteix el transport en autobús mentre duren les obres

Una de les obres realitzades per ADIF / Arxiu AM

El Ministeri inverteix en total més de 9 milions d0euros entre licitacions i adjudicacions de diferents millores i obres a la línia que travessa les nostres comarques

El govern central ha anunciat noves millores a la línia de tren de les nostres comarques que arriba fins a Xàtiva. En aquesta ocasió, s'invertiran vora 700.000 euros en les millores en un túnel, es construirà un mur de contenció i es realitzaran altres tasques de neteja i drenatge. Aquestes obres se sumen a altres inversions d'ADIF que ascendeixen a més de 9 milions d'euros entre licitacions i adjudicacions d'obres. Segons el Ministeri, les obres començaran el 19 d'octubre i finalitzaran el 30 de novembre. Durant aquest període de temps es garanteix el transport entre Alcoi i Xàtiva amb autobusos.

L'objectiu d'aquestes millores del Ministeri de Transports és augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al servei. Adif té previst iniciar una sèrie d'obres de millora, des del 19 d'octubre fins al 30 de novembre, en diferents punts de la línia Alcoi - Xàtiva.

Els treballs, que suposen una inversió aproximada de 700.000 euros (IVA no inclòs), inclouen la renovació i millora d'un túnel entre Xàtiva i El Genovés, construir un mur de contenció d'uns 75, i altres operacions de neteja de comptes i obres de drenatge.

Aquesta actuació s'afig a altres inversions en la línia, incloses en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, com les obres de noves instal·lacions de seguretat entre Xàtiva i Alcoi (adjudicades per import de 7.076.110,1 euros, IVA inclòs), i la redacció dels projectes de renovació de via en els trams Ontinyent-Alcoi (adjudicat per 568.344 euros, IVA inclòs) i Xàtiva-Ontinyent (licitada per 1.026.503,73 euros, IVA inclòs). Aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF), segons el Ministeri.

L'alcoiana Patri Blanquer, diputada socialista en el Congrés, indica que aquestes obres, i altres que s'han anat realitzant, “són una aposta decidida del Govern d'Espanya, amb l'objectiu de mantindre una línia molt important per al nostre territori i que és determinant també per a la mobilitat de totes les persones que vivim en aquesta zona”.

Transport alternatiu

En un comunicat enviat pel PSOE de la Província d'Alacant es detalla com serà el transport per carretera entre el 19 d'octubre i 30 de novembre, període en el qual estan programades l'execució de les millores.

Els desplaçaments entre Xàtiva i Alcoi es realitzaran per carretera, en autobusos amb capacitat per a 60 passatgers les parades intermèdies dels quals seran Albaida i Ontinyent i en microbusos de 30 places que tindran parada en totes les estacions del recorregut. Entre València i Xàtiva el trajecte es realitzarà en trens de Rodalia.