El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Ministeri projecta crear un recorregut verd i fluvial per a la Cantereria

Imatge del projecte del Parc Inundable de la Cantereria
  • La zona de la Cantereria és sense dubte la part més afectada d'Ontinyent amb els episodis de la Dana
  • El ministeri projecta crear un recorregut verd i fluvial que complemente i done continuïtat al futur parc inundable

El Ministeri de Transició Ecològica participarà en la regeneració de la zona baixa del barri de la Cantereria d'Ontinyent, greument afectat pel desbordament del riu Clariano durant la DANA de 2019. A través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el ministeri projecta crear un recorregut verd i fluvial que complemente i done continuïtat al futur parc inundable que ocuparà els terrenys dels actuals habitatges de la Cantereria

La junta de govern local de l'Ajuntament d'Ontinyent aprova aquest dijous el Protocol mitjançant el qual s'assenten les bases de la col·laboració entre totes dues administracions, i que es plasmarà en el conveni que haurà de subscriure's abans de la licitació de les obres.

Per a l'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, la implicació de les administracions està sent clau per a la regeneració d'un barri com el de la Canterería i per a l'aprofitament del riu Clariano com un espai verd i d'oci per a la ciutadania: "estem molt satisfets per la resposta del Ministeri i de la CHJ als nostres plantejaments de dotar de major seguretat als veïns i veïnes de la Canterería davant avingudes d'aigua i al mateix temps de crear un espai agradable al costat del riu", va assegurar Jorge Rodríguez.

Es materialitza així el suport que el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, va anunciar a l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez en la reunió telemàtica que van mantindre el passat octubre. Un suport que va ser ratificat en una recent visita del president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Manuel Alcalde. La trobada es produïa després que la ministra Teresa Ribera destacara en una compareixença en el Congrés el projecte de regeneració d'aquest barri, afectat per la DANA de setembre de 2019, qualificant l'actuació de "valenta". Arran d'aquestes manifestacions, l'alcalde d'Ontinyent va remetre una carta a la ministra Ribera explicant-li el projecte i convidant-la a participar en aquest.En concret, segons el protocol, correspondrà a la CHJ l'execució de les obres relatives a la creació d'una zona verda inundable en les dues riberes del riu Clariano al seu pas pel barri de la Canterería, i la unió de tots dos marges mitjançant un itinerari per als vianants i la protecció davant inundacions del Molí Descals, construcció de principis del segle XV, situat en el marge dret del riu. L'Ajuntament per la seua part es compromet a posar a la disposició del ministeri els terrenys necessaris per a l'execució de les actuacions i el manteniment posterior de tot el conjunt, una vegada concloses i entregades les obres, que realitzarà la CHJ amb els seus mitjans.