El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El ‘Moli de Paper’ d’Ibi ja compta amb el seu pla director

El ‘Moli de Paper’ d’Ibi ja compta amb el seu pla director / Ajuntament d'Ibi
Per a elaborar aquest pla director s'ha realitzat un estudi exhaustiu de l'edifici

L’Ajuntament d’Ibi s’ha fet càrrec de la redacció del pla director del ‘Molí de Paper’ amb l’objectiu de realitzar un inventari dels elements i materials existents per a una correcta valoració en actuacions futures

El ‘Molí de Paper’ ja posseeix el seu pla director, que ha sigut redactat per l’Ajuntament d’Ibi i servirà per al desenvolupament d'una peça arquitectònica de tanta rellevància local. L’objectiu és la realització d’un inventari dels elements i materials existents per a realitzar la seua correcta valoració en futures actuacions en l'edifici.

L'informe s’ha pogut dur a terme mitjançant un estudi exhaustiu de l'edifici que permet poder entendre i valorar la riquesa arquitectònica, històrica i etnogràfica que ho contextualitza, així com el seu valor mediambiental com la nova porta d'accés a la Font Roja.

Es proposa que siga un nou valor patrimonial de la localitat i a més s'està valorant la possibilitat d'introduir, a part dels programes culturals, altres accions que servisquen per a dinamitzar i fer sostenible la inversió i la vida útil d'aquest emblemàtic immoble.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Medi ambient de l'Ajuntament d'Ibi, Santi Cózar,  diu que “considerem necessària l'elaboració d'un pla director que, després d'estudiar detingudament les possibilitats, història, estructura i entorn natural del ‘Molí’, plasme totes les possibilitats que té per a decidir amb solvència l'opció més factible. A més, tenir aquest estudi i els objectius ben definits ens ajudarà a sol·licitar subvencions i obtenir suport econòmic en el futur”.