El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Morenet ja descansa a Santa Ana

El Morenet a la plaça de la Concepció. Autor: Vicent Gandia
  • A les 17.05 partia el Crist de l'Agonia des de Sant Carles fins el Cementeri d'Ontinyent.
  • A les 19 hores ha tingut lloc l'eucaristia. Tot seguit, el Morenet ha recorregut alguns carrers d'Ontinyent fins encarar la muntada cap a Santa Ana.

Aquesta vesprada de diumenge 5 de setembre, cap a les 17.05 hores, el Morenet eixia de l'església de Sant Carles, on ha estat les dues últimes setmanes.

Eren prop de les 18.30 hores quan ha entrat al cementeri d'Ontinyent, on trenta minuts després ha començat una missa en record als difunts de la ciutat.

Un total de 18 anders han sigut els encarregats de traure als seus muscles al Santíssim Crist de l'Agonia de l'església de Sant Carles per ubicar-lo damunt d'una plataforma. Una vegada fora de l'esglèsia, s'ha iniciat el recorregut cap al cementeri, on, en arribar,  s'ha celebrat la missa, que ha tingut un aforament limitat a causa de les mesures contra la Covid-19, una cerimònia d'allò més emotiva, que ha acabat amb l'himne al Santíssim Crist de l'Agonia.

Una volta finalitzada la celebració litúrgica, cap a les 20.10 hores, ha arrancat la tornada del patró d'Ontinyent cap a l'emita de Santa Ana. El recorregut ha passat pel Carrer de Santa Teresa, l'Avinguda de la Generalitat per endinsar-se cap a l'Avinguda de l'Almaig.

Com si fos l'entrada de Moros i Cristians, la imatge del Morenet ha fet aparició per l'Avinguda deDde Gil fins arribar a l'Avinguda de Sant Franscesc i acabar a l'ermita de Santa Anna, on ha estat rebut amb un xicotet castell de focs d'artifici posant el punt i final a un trasllat històric a causa de la pandèmia.