El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu Alcoià de la Festa acull una mostra d'il·lustracions del segle passat per a la Revista de Festes

Tots aquests treballs, encara que no inèdits, sí que són la primera vegada en la qual es poden observar de forma conjunta en el seu format original.

“Ilústrame. Dibujos e ilustraciones para la Revista de Fiestas años 40, 50 y 60”, aquesta és l'exposició que durant les pròximes setmanes es podrà visitar a la Sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF).

Es tracta d'una selecció de dibuixos i aquarel·les de diferents autors dels anys 40, 50 i 60 del segle passat que van servir per a il·lustrar els articles publicats en les diverses edicions de la Revista de Festes de Moros i Cristians. La mostra recull obres d'autors com el bocairentí Blas Silvestre, guanyador del primer premi del cartell de les Fogueres d'Alacant; o del gravador valencià Ernesto Furió. També recull la producció d'autors alcoians, com la de Ramón Castañer -a la qual el MAF ha dotat d'espai propi en la mostra- i dels també alcoians Mario Candela Vicedo o José Luis Vicens Moltó.

D'altra banda també destaca l'obra del granadí Rafael Fernández Martínez, catedràtic de dibuix format com tots els anteriors a l'Escola Superior de Belles arts de Sant Carles i que va exercir la seva labor a Alcoi com a professor de dibuix.