El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu de Camilo Sesto a Alcoi comença a prendre forma

Foto de la reunió / AM

El museu estarà situat a El Camí 44

El relat museístic haurà de ser molt especial per reconèixer “l'artista més gran nascut a Alcoi i que és més conegut mundialment, per aquest motiu també serà un important reclam turístic”, segons indica Raül Llopis, el regidor de Cultura.

L’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat la redacció dels projectes d'obra i museístic amb l’empresa Matra museografia y habitat SL, que s'encarregara de l'elaboració del relat museístic i la definició de continguts del futur Museu Camilo Sesto. Aquesta empresa té una àmplia experiència, en el disseny i la gestió de projectes expositius i compta amb un equip multidisciplinari format per dissenyadors gràfics, interioristes, agents museogràfics, arquitectes i un musicòleg.


L’empresa estudiarà com actuar en l'edifici situat al carrer El Camí 44, un punt que es troba molt prop de dos enclavaments de la seua ruta, com són el col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer i La Glorieta, llocs on va començar a cantar. També està en el camí cap al Cementeri Sant Antoni Abat, on descansa.


La redacció del projecte bàsic la farà Dolores Moltó Rodríguez - per un import de 17.852,23 € (IVA inclòs). En el cas de Matra Museografia y Habitat, SL - s'ha adjudicat per 11.495,00 € (IVA inclòs). Ambdós són contractes menors, que han sigut per a les empreses que han presentat les millors ofertes.


Segons indica el regidor de Cultura, Raül Llopis, “pas a pas anem avançant per a portar avant el Museu que Camilo mereix. Estem parlant d'un gran projecte que servirà per a homenatjar l'artista més gran nascut a Alcoi i que és més conegut mundialment, per aquest motiu també serà un important reclam turístic”.