El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu de Camilo Sesto cada vegada més a prop: en octubre s'inicien les obres

L'edifici on s'ubicarà el

Cantó Obras S.L és l'adjudicatari de les obres, per un pressupost de 185.000 euros i un termini d'execució de 9 mesos.

Es preveu que les obres de rehabilitació i millora estiguen finalitzades per a l'estiu del 2023, i aleshores podrà omplir-se gràcies a les més de 800 peces del llegat de l'artista i que ara són de l'Ajuntament.

L'Ajuntament preveu per a la primera quinzena d'octubre l'inici de les obres del que serà el futur museu de Camilo Sesto. Com saben, s'ubicarà al Camí 44, en l'edifici de l'antic asil. Es tracta d'un edifici centenari i patrimonial, construït l'any 1879, i que està convertint-se en un centre cultural. Actualment la capella de l'Antic Asil ja funciona com a sala d'exposicions, en un futur es vol instal·lar allí també la pinacoteca municipal, i ara es rehabilitarà l'edifici per acollir el museu del cantant alcoià.

Les obres suposaran la millora de l'accessibilitat i l'estabilització de l'estructura, a més de donar solució als problemes de salubritat de la coberta. El pressupost és de quasi 185.700 euros, i les obres s'han adjudicat a l'empresa alcoiana Cantó Obras S.L. qui ha afegit una millora amb una actuació en les bigues del pati. Tenen un termini d'execució de 9 mesos, així que si les coses van com cal estarien acabades en l'estiu del 2023.

I mentres passen estos 9 mesos d'obres, la regidoria de cultura treballa en el contingut del futur museu, un treball de selecció complicat perquè l'artista va cedir a la ciutat el seu llegat, més de 800 peces de tota classe, tant de la seua vida professional com personal.

Es preveu que la devoció que genera Camilo Sesto, sobretot en països llatinoamericans, atraga fins a Alcoi visitants internacionals. "Amb el seu museu, comptarem amb una extraordinària atracció turística unida a l'alcoià més universal i acomplirem el seu desig de tindre un museu dedicat a ell en la ciutat on va nàixer. Són moltes les persones, de diferents parts del món, que contacten amb l'Ajuntament mostrant el seu interés per vindre a Alcoi atretes pel que representa Camilo Sesto", diu el regidor de Cultura, Raül Llopis. Els turistes podran visitar no sols el museu, sinó que a prop tenen el col·legi Salesians on va estudiar; i la Glorieta, on va començar a cantar. També es preveu que la família del cantat construïsca un mausoleu al cementeri.