El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu del Videojoc Arcade Vintage obri les seues portes en juny a Ibi

L’Associació Cultural Arcade Vintage va anunciar la firma de l’acord entre l’associació, l’Ajuntament d’Ibi i Alacant, per a la creació d’aquest nou museu que estarà dedicat a les màquines recreatives, microinformàtica i vídeo consoles des dels anys 70 fins a l’actualitat.

En juny d’aquest any, Ibi estrenarà un nou museu, el Museu del Videojoc Arcada Vintage. Gràcies a l’Associació Cultural Arcade Vintage i el seu acord amb l’Ajuntament d’Ibi i amb Alacant, els amants d’aquesta classe de jocs podrà visitar aquest museu en el qual podrem trobar màquines recreatives, microinformàtica i vídeo consoles des dels anys 70 fins a l’actualitat.

El museu comptarà amb una superfície de 800 metres quadrats i tindrà més de 300 peces. A més serà interactiu, el que vol dir, que es podrà jugar amb les màquines recreatives i amb una selecció d’ordinadors i consoles.

Es diu que serà un museu viu per tres raons: perquè les col·leccions que es mostren seran molt grans, el qual implica una rotació de les peces exposades; per les activitats que es realitzaran per part d’Arcade Vintage i els col·laboradors del museu (Game.es, Disfrazzes.com, Retrobit.es, VisualSolucionesInformáticas.com, MasCuadros.com, ITC i Recreatius Benidorm); i per les exposicions temporals que s’aniran anunciant, com per exemple la de l'il·lustrador Alfonso Azpiri.

Està previst que el museu òbriga les seues portes en juny, després de la celebració del congrés #ArcadeCon2019, que durarà 3 dies i que reunirà a associacions, restauradors, divulgadors, retogamers i molta més gent del món del videojoc de tot el país.