El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu del Prado deixarà obres del pintor alcoià, Antonio Gisbert, a l'Ajuntament d'Alcoi

L'Ajuntament vol fer una exposició amb obres d'aquest artista alcoià, que estaran cedides pel Museu del Prado i per col·leccions particulars. A més, també es realitzaran actes culturals per tal de conéixer millor la figura d'Antonio Gisbert.

L'Ajuntament d'Alcoi està preparant una exposició sobre el pintor alcoià, Antonio Gisbert, un dels pintors més importants del segle XIX. Per a poder fer-la, l'alcalde, Toni Francés, i el regidor de Cultura Raül Llopis, s'han reunit amb el director del Museu del Prado, Miguel Falomir i el cap de conservació de pintura del s.XIX, Javier Barón. Aquesta reunió s'ha realitzat per a demanar als responsables d'un dels museus més importants d'Espanya, algunes de les obres d'Antonio Gisbert. 

L'exposició commemorativa es realitzarà amb quadres procedents del Prado i amb obres procedents de col·leccions particulars. A més, també es realitzaran una sèrie d'actes culturals per a conéixer millor la figura d'aquest pintor alcoià.

Encara no hi ha data exacta per a l'exposició, però es podria celebrar al mes de desembre, ja que va ser quan es van produir els fets que Antonio Gisbert pinta a la seua obra  "Fusilamientos de Torrijos y sus compañeros en las playas de Málaga".

L'alcalde agraeix el suport mostrat pels responsables del Museo del Prado, perquè des d'un primer moment han considerat viable la cessió de diferents obres de Gisbert perquè es puguen veure a Alcoi.