El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu Explora d'Alcoi s'adapta a les persones amb discapacitat auditiva

El Museu Explora d'Alcoi s'adapta a les persones amb discapacitat auditiva
Els visitants podran visualitzar als seus dispositius una traducció en llenguatge de signes

El Museu Explora disposarà a partir d'ara d'un nou servei d'interpretació en llenguatge de signes per a persones sordes a través d'un dispositiu. Aquesta iniciativa ha sorgit de la campanya de pressupostos participatius de 2018

Alcoi cada vegada és més accessible per a les persones amb discapacitat auditiva. El Museu Explora inaugura un nou servei d'interpretació en llenguatge de signes per a aquestes persones, mitjança'n un simple lector de codi QR instal·lat al telèfon mòbil, i gràcies al senyal wifi que proporciona el museu.

Perquè haja sigut possible aquesta iniciativa, s'ha comptat amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), i de l'Associació de Persones Sordes d'Alcoi i Comarca.

Monica Diez, de la Federació afirma que "Totes les persones sordes estan contentes de poder accedir a aquestes noves tecnologies" i Joan Sanjuan de l'associació diu que "agraïm molt l'oportunitat de l'ús de les noves tecnologies adaptades a les persones sordes, ens ha agradat molt"

Per últim, la regidora de polítiques socials, Aroa Mira, se sent conenta perquè és el "primer projecte adaptat a les persones sordes en la ciutat" i a més que "ara comença un projecte més ambiciós i cada vegada més hi haurà més accessibilitat per a les persones sordes"