El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Museu Nacional d'Iran i el MARQ d'Alacant comencen un intercanvi cultural

El primer pas d'aquest intercanvi entre cultures ha sigut una exposició amb unes 200 peces procedents d'Iran.

El MARQ d'Alacant ha rebut una exposició procedent del Museu Nacional d'Iran, anomenada "Iran, Cuna de Civilizaciones", que es podrà visitar fins al dia 31 d'agost d'aquest any, ja que s'està creant entre els dos museus un intercanvi cultural, ja que el museu alacantí enviarà a partir del mes de setembre d'aquest any, fins a març de 2020, una exposició de més de 300 peces anomenada "Alicante, Tesoros del MARQ".

Aproximadament 200 peces procedents del país pèrsic que recull material des dels primers vestigis humans en la zona (fa uns 300.000 anys), fins al segle XVII de la nostra era. Moltes de les peces que s'exposen ixen del seu país per primera vegada. 

Aquesta exposició va ser inaugurada pel diputat de Cultura Cesar Augusto Asencio, l'ambaixador d'Iran a Espanya, Hassan Ghashghavi, el director del Museu Nacional d'Iran, Jebral Nokandeh, el director general de la Fundació Drents Museum, Harry Tupan, i el Manuel Olcina, director tècnic del MARQ.

Els visitants podrà viatjar a la cultura persa a través de tres sales, la primera d'elles amb objectes del Paleolític i l'Edat de Bronze, a continuació, la sala de l'Antiga Persèpolis on es trobaran els Bronzes de Luistán. Per últim en la tercera sala, serà la que tindrà els objectes més recents, de l'època de la Dinastia Sasanida (Alta Edat Mitjana) i del període islàmic. 

Com a element curiós per a destacar, per primera vegada les sales tindran incorporades elements naturals com flors o fulles, per a crear un entorn sensorial similar al de l'Antiga Pèrsia.

A més de l'exposició, el dia 27 de març, un grup de música persa posarà la nota musical a l'exposició coincidint amb la festivitat de Nowruz. També la Universitat d'Alacant està participant en aquesta acollida cultural i ha organitzat fins al dia 22 de març conferències de la mà de l'ambaixador d'Espanya a Iran, Eduardo López Busquets i del Doctor Nokadeh. Per a la segona setmana de juliol prepararà un cicle de cinema per a donar fi a l'exposició.