El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El músic Hal C presenta el seu nou treball com a productor

Mario Coloma
  • L'EP conté la gravació en directe de tres cançons i està disponible en totes les plataformes.

Mario Coloma, conegut com a Hal C, és un productor i músic multiinstrumentista nascut a Cocentaina. Entre altres gestes, ha treballat amb artistes reconeguts de diferents gèneres, ha sigut un dels músics del cantant Alizzz en la seua última gira, i ara presenta el seu nou treball com a productor.

Mario Coloma es llança al món de la producció i publica un EP en directe sota el nom de Hal C. Aquest treball consisteix en tres cançons que van formar part del seu projecte final de Carrera i estan gravades en directe.

Segons explica Coloma, cadascuna de les cançons prové d’una casa diferent. “In Da Hood”, està escrita per Bernat Tortajada (Vernat) i parla del barri i de la cultura que ens ha envoltat en tot moment. Un altre dels temes és “Before I Go Away”, escrita per Aitana López (Nyah) i parla dels sentiments de desamor. I, per la seua part, “Rain” està escrita per Mario Coloma (Hal C) i parla sobre dos joves que conversen sobre allò que passa després de la mort. Una reflexió d’on venim i on anem.

Aquestes cançons tenen cadascuna un vídeo i estan disponibles en totes les plataformes.

Mario Coloma és un músic i productor multiinstrumentista que toca especialment el piano, els teclats i sintetitzadors, però que també pot fer sonar la bateria, el baix, la guitarra i, “si li deixen”, la dolçaina. Amb aquests dots musicals, el contestà ha arribat molt lluny en el món musical i té projectes de futur prometedors.

De la Unió Musical de Cocentaina a ser músic d’Alizzz

La història de Mario Coloma comença a Cocentaina. Quan Mario tenia 7 anys, sa mare li va apuntar a classes de música i a piano i percussió com a instruments en la Unió Musical de Cocentaina. Quant tenia va iniciar els seus estudis professionals de piano clàssic en el Conservatori d'Ontinyent i, als 18 es va mudar a Salamanca per a estudiar musicologia en la Universitat, on també va acabar el grau professional de piano.

Amb la llicenciatura de Musicologia i el grau professional de piano davall del braç, es va traslladar a Barcelona per a realitzar els estudis superiors de Teclats en l’especialitat de Música Moderna a l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya).

Coloma afirma: “han sigut quasi 18 anys estudiant música per a arribar ací. Malgrat això cada dia m'adone que no deixaré d'estudiar música mai en la vida”.

Just acabada la carrera, Alizz, un artista conegut en el panorama musical actual, es va posar en contacte amb ell per entrar a formar part del seu projecte amb els teclats i sintetitzadors. Mario de seguida va acceptar i es va convertir en un dels quatre músics que formen la seua banda. Amb Alizzz va enregistrar un live de la cançó "Salir", ha gravat algun videoclip, i se’n va anar de gira del seu últim disc. El músic confessa: “Possiblement ha sigut la gira més gran que he fet a la meua vida i la que més experiència m’ha donat damunt dels escenaris. La gira d'Alizzz ha sigut d'unes dimensions increïbles per a mi, perquè de sobte m'he vist fent concerts davant de moltíssima gent i amb un equip molt eficient”.

Un altre dels aspectes que cal destacar en la biografia de Mario, és el seu salt a la producció. El març de 2021 va començar a treballar a El Tercero Studios amb Carlos Manzanares com a productor. Aquest esdeveniment ha fet que fins avui dia, el músic haja estat treballant amb diferents artistes i amb diferents gèneres, un factor molt important perquè, segons Coloma: “Cada vegada em fan veure la música des de perspectives diferents per seguir creixent com a músic”.

Entre els projectes que Mario té entre mans es troba anar publicant singles amb diferents artistes i de diferents gèneres per poder donar-se a conéixer i poder fer-se un nom com a productor. D’aquesta manera, anirà complint, a poc a poc, el seu principal objectiu que és “arribar a què la gent vulga treballar amb mi pel que faig i pel que soc”.