El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Nadal Alcoià, únic com sempre i com mai

El ban es va llegir des del Preventori / AM

Els vídeos que ha compartit l'Ajuntament d'Alcoi han sumat més de 200.000 reproduccions.

El Nadal d'Alcoi es consolida com a referent. Malgrat la pandèmia, els Reis d'Orient han pogut arribar fins a Alcoi i tothom ha pogut gaudir d'aquesta festa que ha complit amb totes les mesures de seguretat.

Els vídeos que ha compartit l'Ajuntament d'Alcoi han sumat més de 200.000 reproduccions. El Nadal ha culminat amb l'Adoració, celebrada el 5 de gener a les 23.15 hores, una vegada havia començat l’horari de restricció de mobilitat nocturna per evitar possibles aglomeracions.


Una vegada es va consultar amb Ses Majestats, es va determinar que caldria aprofitar les noves tecnologies perquè ningú es quedara sense poder gaudir de la seua arribada, així com dels missatges de l'Ambaixador Reial. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ja va anunciar a finals de novembre que aquest any els Reis Mags estarien presents a Alcoi, d’una manera diferent, però va assegurar la seua presència i així ha sigut.


La publicació dels vídeos va continuar tant amb missatges de l’Ambaixador Reial com dels mateixos Melcior, Baltasar i Gaspar. També s’han pogut veure les Pastoretes que aquest any s’han dut a terme de forma virtual. L’acte del Ban Reial es va dur a terme amb totes les mesures de seguretat possible. Xiquets i majors han pogut depositar de forma segura les cartes amb els seus desitjos en les bústies que estaven a les burretes ubicades en 13 punts de la ciutat. Pel que fa al mateix Ban Reial, es va poder escoltar a aquests punts on es va repartir en paper i a més a la vesprada l’Ambaixador va llegir el Ban des del Preventori.


El 5 de gener al matí els Reis Mags van emetre el darrer missatge, un vídeo que també es va reproduir en directe i finalment a les 23.15 hores vam poder veure l’Adoració, única part de la Cavalcada que s’ha dut a terme enguany. A la vesprada els patges van recórrer els carrers de la ciutat amb els paquets mostrant una vegada més la màgia del Nadal d’Alcoi.


La regidora de Festes, Carolina Ortiz, indica que "hem sigut una referència duent a terme actes amb tota la seguretat, sense cap aglomeració ni perill, seguint sempre els protocols del personal tècnic de l’Ajuntament. Esperem viure el pròxim Nadal com ho féiem abans".