El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El negoci del joguet es tanca aquesta setmana a la fira més important del sector

Edició anterior de la Fira del Joguet

Nuremberg acull del 29 de gener al 2 de febrer la Spielwarenmesse, la fira mundial més important del sector del joguet. Com no, amb ampla presentació de les nostres comarques, sobretot de la Foia de Castalla on està arrelat aquest sector. 

La fira no comença fins demà dimecres però les empreses i autoritats ja es traslladen fins a Alemanya per a participar en la trobada econòmica més important pe al sector. Hi participen quasi 3.000 empreses de tot el món, de les quals, 128 són espanyoles. I d'aquestes, el 41 per cent, en concret 53, són valencianes

Però no sols empresaris, sinó que també és una cita ineludible per als gestors polítics. De fer, la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra i el conseller d'economia sostenible Rafa Climent, ja estan de trasllat a Nuremberg. Allí tenen previst reunir-se amb directius d'empreses expositores, i visitar les empreses valencianes participants. 

El sector del joguet ha suposat en 2019 exportacions per valor de 190 milions d'euros, i la Comunitat Valenciana se situa com la tercera autonomia exportadora en aquest sector. Els mercats receptors dels joguets valencians són, per ordre, el portugués, francés, italià i alemany. Tot i que gran part de la producció valenciana es queda en el país, les exportacions continuen sent una bona via de diversificació, amb un increment lleuger però contant, xifrat en un 1 per cent respecte al 2018.