El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Nobel de Química Jean-Pierre Sauvage oferirà una conferència en Alcoi

El francés Jean-Pierre Sauvage, Premi Nobel de Química en 2016. Foto de Nobel Mexia AB. Autor A.Mahmoud

La visita de Sauvage al nostre país també serà aprofitada per a investir al químic Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València.

El francés Jean-Pierre Sauvage, Premi Nobel de Química en 2016, impartirà una conferència a Alcoi el dilluns 11 de març.  La conferència portarà com a títol Molecular Machines: From Biology to Chemistry, i tindrà lloc al saló d'actes de l'IVAM CADA ALCOI a les 12.30 h.

Jean-Pierre Sauvage va néixer a París, i va rebre el seu doctorat en la Université Louis-Pasteur a Estrasburg en 1971. Ha treballat en el Centre Nacional de la Ciència Científica, CNRS, i és professor en la Universitat d'Estrasburg. Sauvage va rebre el premi nobel pel disseny i síntesi de màquines moleculars.

L'endemà de la conferència, el dimarts 12 de març, Jean-Pierre Sauvage serà investit doctor Honoris causa per la Universitat Politècnica de València. Abans de la conferència en el saló d'actes de l'IVAM CADA ALCOI, Jean-Pierre Sauvage signarà en el Llibre d'Or de l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi i coneixerà de primera mà els llocs més representatius del Campus d'Alcoi de la UPV.