El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nombre d'horts socials augmenta en Alcoi un 60% en els darrers 4 anys

El 80% dels horts són treballats per persones particulars -amb prioritat per als aturats i jubilats-, mentre que la resta estan en disposició d'entitats socials.

61 parcel·les repartides entre els barris de Batoi, Zona Nord i l'Eixample. Aquest és el balanç del nombre d'horts municipals a la ciutat d'Alcoi, una xifra que ha incrementat en un 60% respecte a l'any 2015.

Al llarg de la present legislatura s'han creat 28 parcel·les a Mascarella de Ferran, situada al costat de la piscina Municipal José Trenzano; i altres 9 en el carrer filà Judios, al costat de l'estació de Renfe. El 80% dels horts són treballats per persones particulars -amb prioritat per als aturats i jubilats-, mentre que la resta estan en disposició d'entitats socials.

La creació d'horts socials es va posar en marxa en Alcoi l'any 2013, amb 14 parcel·les localitzades al parc de la Zona Nord i altres 10 al parc de Batoi. Als horts urbans s'han d'afegir també els horts escolars, disposats en els centres públics de primària de la ciutat: Miguel Hernández, Horta Major, Sant Vicent i El Romeral.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, reconeix que "comparativament amb ciutats de població semblant, Alcoi té un nombre d'horts important".