El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nombre d'usuaris del bus urbà d'Alcoi a abril, el millor en 10 anys

Abril haguera pogut tindre millors resultats si els Moros i Cristians s'hagueren celebrat a aquest mes i no a maig

L'abril de 2019, l'autobús urbà ha tingut un total de 142.697 viatgers. Això suposa un 12,99% més de persones que el mateix mes de 2018, que fou de 126.291. Des de l'abril de 2008 no es tenien unes xifres tan altes.

Des de meitat de 2015 (inici de la legislatura), el govern municipal, va posar en marxa la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l'any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació. Per aquest preu l'usuari pot pujar quantes vegades vulga a l'autobús i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants de 16 i 26 anys.

El govern municipal reconeix que enguany els Moros i Cristians, que suposen un gran nombre d'usuaris amb l'autobús llançadora i els desplaçaments al centre han sigut al maig, han fet que les xifres no foren tan bones a abril, però que sí ho seran al resultat e maig.

En el que portem d'any, les xifres superen a l'anterior amb 588.182 viatgers per 554.850 en el mateix període del passat any.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, fa un balanç molt positiu de les dades d'abril d'aquest 2019: "Estem contents amb les dades d'usuaris de l'autobús, continuem convencent a més alcoians de la seua utilització, i encara que quatre anys després d'implantar els bons socials esperàvem que la utilització augmentara però de manera més reduïda, continuen sumant xifres d'augment molt important i això sempre és una bona notícia".

Jordi Martínez també recorda que es continua treballant en campanyes per al foment del transport públic en aquells moments i sectors on aquestes són realment efectives. Per exemple, els dissabtes de les festes de Nadal, pujar a l'autobús és gratuït, una iniciativa que any rere any ha tingut molt bon acolliment.