El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou agent de la Policia Local d'Ibi és un dron

Nou equip policial amb drons. Imatge facilitada pel consistori.

Des del consistori iberut expliquen que amb aquest sistema de vigilància amb drons pretenen "alleugerar en gran manera les conseqüències de la falta d'efectius"

La Policia Local d'Ibi estrena aquest cap de setmana un nou sistema de vigilància policial amb un dron. Ajudarà a dissuadir actes vandàlics, en el control de trànsit o de suport en emergències com incendis. Actuarà tant de nit com de dia, així que vigilarà també l'acompliment de les normes actuals pel coronavirus.

Des de la regidoria de Seguretat expliquen que amb aquest dron es vol pal·liar la manca d'efectius locals, i suposarà un suport per als agents en multitud de circumstàncies. Per exemple, ajudarà en incendis o en la recerca de persones desaparegudes; o en les tasques de control de trànsit fent fotografies d'accidents. També es preveu que la seua presència evite actes vandàlics o botellons, i fins i tot disposa d'un altaveu per a comunicar a la persona infractora que s'està tramitant una denúncia pels seus actes. "Podrà actuar tant de dia com de nit", expliquen des de la regidoria, la qual cosa "ajudarà a assegurar l'acompliment de les mesures establides" pel coronavirus, com el toc de queda o els controls d'accessos i aforaments.

De moment el servei compta amb un agent completament format i registrat en l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. És pilot de drons i també instructor de vol, i la idea és que forme als seus companys per a formar una unitat especialitzada d'almenys quatre agents, i que així el dron puga estar actiu durant tots els torns.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Rubén Barea explica que s'ha fet un estudi de seguretat previ a la implantació del servei que ara "serà ràpida, perquè aquest mateix cap de setmana ja estarà operatiu amb pràcticament totes les funcionalitats de les quals disposa". Barea diu que han apostat fortament per aquesta ferramenta de vigilància "i estem segurs que obtindrem grans resultats en ella".