El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou conveni del tèxtil contemplarà un salari mínim de 14.000 € a partir del 2021

El 70 % de la producció tèxtil del País Valencià es troba a les Comarques Centrals

El sindicat Comissions Obreres ha aconseguit fer efectives les seues reivindicacions per al conveni del tèxtil, que contemplarà un salari mínim anual de 14.000 a partir de l'1 de gener de 2021. Després de mesos de desacord amb UGT, les dues forces sindicals han aplegat a un acord abans que el procés s'haja judicialitzat. La signatura del nou conveni amb la patronal està prevista per a mitjans d'aquest mes de febrer.

Cal recordar que UGT va signar amb les organitzacions empresarial un conveni el passat 3 de setembre, el qual recollia un increment salarial del 2% en 2018 i 2019 i de l'1,8% en 2020, així com una pujada del 3% del salari mínim intertextil. CCOO no va subscriure aquest conveni, argumentant que no donaria suport que el text recollira un salari mínim de 14.000 € anuals en quinze pagues.

Una situació agreujada pel fet que UGT no és el sindicat majoritari en la comissió negociadora, ja que representa un 34,5% enfront del 51,5% de representació de CCOO. La resta pertany al CIG, Confederació Intersindical Gallega, tampoc va signar el conveni.

Comissions Obrers havia impugnat el conveni davant l'Audiència Nacional, encara que l'acord a última hora entre els dos sindicats ha evitat que el procediment judicial vaja endavant. Es posa així final presumiblement a mesos de concentracions sindicals, com aquella que va tenir lloc el passat setembre a Ontinyent, coincidint amb la convenció anual dels empresaris tèxtils europeus que va acollir la capital de la Vall d'Albaida.