El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou disseny d'una placa de fixació cranial d'un alumne del Campus d'Alcoi, finalista en els premis SOCIEMAT

Juan Ivorra / Foto: Campus d'Alcoi UPV

La placa cranial de Juan Ivorra és bioabsorbible i podria solucionar els problemes d'hipersensibilitat de les plaques actuals.

Juan Ivorra, alumne del Campus d’Alcoi de la UPV ha proposat al seu TFM una placa de fixació cranial alternativa a les actuals que l’ha dut a ser finalista del premi nacional SOCIEMAT i a aconseguir un beca del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

L’estudiant Juan Ivorra, que cursa el Màster en Enginyeria, Processament i Caracterització de Materials al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, ha sigut finalista als premis SOCIEMAT gràcies al seu TFM (Treball Final de Màster) en el qual proposa una placa de fixació cranial diferent de les que s’utilitzen en l’actualitat.

Les plaques de fixació cranial és un dispositiu mèdic utilitzat en pacients que necessiten una reconstrucció cranial. Normalment les plaques estan fabricades amb acer inoxidable o titani, Ivorra planteja crear aquests dispositius fent ús de nous materials amb polímers amb càrregues osteoconductores. Segons la tesi de l’alumne, aquestes noves plaques de fixació eviten els problemes estètics que produeixen les plaques actuals perquè els components del seu disseny, amb el temps, s'acaben biodegradant sense crear cap pertorbació en el pacient.

Aquest projecte també li ha fet aconseguir una beca de Formació de Personal Universitari (FPU). “Espere poder aprofitar al màxim la beca, realitzar la major quantitat de projectes possible i així generar el millor currículum investigador” afirma Ivorra que té com a objectiu continuar avançant en la seua formació dins de l’enginyeria.