El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou Eco Dimoni, més aerodinàmic i de tan sols 25,5 quilos

Els regidors Manolo Gomicia i Alberto Belda han assistit a la presentació de l'Eco Dimoni/AM
El nou vehicle viatjarà ara a Londres, on competira en la Shell Eco Marathon

L'Eco Dimoni està a punt d'eixir d'Alcoi per viatjar a Londres, on participarà en la Shell Eco Marathon on competeixen els vehicles més eficients i ecològics mai creats. Aquesta nova versió del vehicle eficient de Cotes Baixes és més lleuger, amb 25,5 quilos, més aerodinàmic; i treballa amb 48 volts contra els 24 de l'anterior model.

L'IES Cotes Baixes ha presentat la nova versió de l'Eco Dimoni, el vehicle ecològic de baix consum. Es tracta de la quarta versió d'aquest vehicle, dins d'un projecte educatiu del centre que ha permés als alumnes no sols construir l'Eco Dimoni, sinó també aprendre sobre tots els processos de fabricació, i a buscar solucions per fer cada versió més eficient.

L'Eco Dimoni 3.0 que s'acaba de presentar és totalment elèctric. I és considerablement més lleuger que les anteriors versions, ja que ha passat de 34 quilos a 25,5 quilos. Ha sigut sobretot a una de les peces, la corona, que ha passat de ser d'acer a ser d'alumini, tallat a làser per una empresa alcoiana. Això ha permés reduir vora 10 quilos el pes del vehicle.

A més a més, aquest nou Eco Dimoni treballa a 48 volts, quan abans ho feia a 24, la qual cosa ha suposat que tots els alumnes que han participat en la seua creació es posen les piles amb tota l'electrònica, que ha canviat de dalt a baix.

Per últim, el vehicle és més aerodinàmic, amb un monocasc de fibra de carbó. Les peces estan assemblades de manera que no cal obrir per la meitat el vehicle perquè entre el pilot, sinó que té forma de piragua, i tan sols una obertura superior es separa per a deixar lloc al conductor. 

El nou Eco Dimoni eix ara cap a Londres, per participar la pròxima setmana en la Shell Eco Marathon, que té lloc a la capital britànica del 30 de juny al 3 de juliol. Allí competirà en complicades curses en un complicat circuit urbà. L'objectiu és complir el recorregut amb una velocitat mitjana de 25 quilòmetres/hora, i ser el vehicle que menys consumisca.