El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou format de Fira de Cocentaina atrau 559.915 visitants i supera les previsions

Un 39% dels visitants ha sigut recurrent, és a dir, ha visitat la Fira els dos caps de setmana

Cocentaina ha demostrat que és possible organitzar actes multitudinaris i totalment segurs. La 675 edició de la Fira de Cocentaina ha portat a Cocentaina 559.915 visitants, segons l’organització. Els resultats “han superat les previsions i expectatives més optimistes”.

En detall, durant el primer cap de setmana, Cocentaina va rebre 362.077 visitants i durant el segon, 197.838 persones. Del total, un 39% ha sigut recurrent, és a dir, ha visitat la Fira els dos caps de setmana. Cal recordar que encara que la Fira al carrer ha acabat, queden dues de les activitats més significatives per la seua transcendència cultural i amb els orígens del certamen. D’una banda, la celebració de la 41 edició del Certamen Coral i V Premi Firacor, aquest pròxim dissabte, 13 de novembre, a les 19 hores, al Centre Cultural el Teular. D’altra banda, l’entrega de premis de l’AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants, el 27 de novembre, a les 12 h, també a El Teular.


El format totalment nou plantejat per l’Ajuntament i avalat per la conselleria de Sanitat, ha tingut en compte la celebració dividida en dos caps de setmana consecutius; el primer, el tradicional de Tots Sants, 29, 30, 31 d'octubre i 1 de novembre i el següent, 5, 6 i 7 de novembre. Aquest ha sigut el primer esdeveniment de gran format, després de les Falles, que s’ha celebrat a la Comunitat Valenciana i la primera gran fira al carrer en Espanya des de l'aparició de la Covid-19.


La regidora de Fira, Eugenia Miguel, fa balanç amb les primeres impressions “els expositors, el comerç i l'hostaleria estan contents, han tingut una bona fira. En línies generals les valoracions són molt positives, encara que sempre hi ha uns sectors més beneficiats que altres. La gent al carrer també comentava que agraïen eixe espai més obert, el fet de poder transitar amb més tranquil·litat per tot el recorregut de Fira”. Miguel continua dient que “de totes les novetats que s’han posat en marxa enguany amb aquest format diferent de Fira, de segur que traurem moltes coses positives que es quedaran per a pròximes edicions i altres que tornaran al seu format habitual. Ara cal posar-se ja a treballar en eixa 676 edició i adaptar totes eixes novetats que han resultat vàlides”.


Com explica l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa,559.915 visitants durant aquesta 675 edició és un rècord absolut de totes les edicions que hem tingut al llarg de vora set segles d'història. Tant els visitants com els veïns i veïnes han respost a la crida que fa la tradició més antiga que té el nostre poble i ens hem convertit en un esdeveniment segur i 'disfrutable' al carrer que era el que preteníem”.