El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou govern central també reforça aliances comarcals: reunió entre CCOO i la Coordinadora de Pensionistes

Els dos col·lectius demanen al nou govern central que es reactive el diàleg social per a debatre sobre pensions i reformes laborals. 

El nou govern de coalició d'esquerres, el primer en la història de la democràcia, genera expectatives entre col·lectius que confien que es prenguen mesures en qüestions concretes com la defensa i dignificació de les pensions. És el cas de la coordinadora de Pensionistes de l'Alcoià i el Comtat, i Comissions Obreres a les Comarques Centrals. Tots dos s'han reunit per a valorar el nou govern, i asseguren que esperen a poder avaluar "els seus fets, perquè en principi cal deixar un marge de confiança, perquè vagen prenent possessió i forma". 

Això si, els dos col·lectius confien que el nou govern reprenga el diàleg social, "fonamental i estratègic" per a tractar temes com les pensions, o les reformes laborals "que tanta desigualtat i discriminació han generat en les persones treballadores actives i passives".

CCOO i el col·lectiu de pensionistes reclamen també al nou govern que aposte per la digitalització i la fiscalitat, "més progressiva i suficient per a cobrir les necessitats en matèria de despesa social i inversió pública que té el nostre país".