El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou Hospital d'Ontinyent estarà preparat per a fer front a futures pandèmies

Es preveu que les obres de l'Hospital finalitzen l’any 2023.
  • La consellera de Sanitat ha confirmat l’ampliació del pressupost en 7’5 milions d’euros per a continuar construint l’hospital, arribant així a una inversió total de 38 milions d’euros.
  • J. Rodríguez: "Se’ns ha confirmat que el nou hospital d’Ontinyent i de la comarca estarà preparat per a fer front a futures pandèmies".

L’alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha aprofitat la visita d'Ana Barceló, consellera de Sanitat, per a demanar-li una reunió amb intenció de treballar en "una cartera de serveis per al Nou Hospital tan ampla com siga possible".

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez junt amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes i diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca han visitat aquest divendres les obres del Nou Hospital, que estan previstes que finalitzen l’any 2023.

Durant la visita, l’alcalde Jorge Rodríguez qui agraïa a la consellera la visita "en un moment important per a l’obra", mostrava la seua satisfacció perquè "som molt afortunats, ja que se’ns ha confirmat que el nou hospital d’Ontinyent i de la comarca estarà preparat per a fer front a futures pandèmies". Així, Rodríguez es posava de nou a disposició de la Conselleria per continuar prestant tot allò que es requerisca per "continuar avançant en la construcció d’aquest nou hospital".

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent va adquirir per 1,85 milions d'euros els terrenys on està construint-se l’hospital i, a més, en els propers mesos executarà obres de millora de les aigües residuals (200.000 euros), invertirà altres 272.727’89 euros per dotar de subministrament elèctric a la secció del Polígon Sector Casa Balones 1 i, conseqüentment, dotar de subministrament elèctric al nou Hospital en projecte, amb la potència adequada a les seues necessitats.

Així mateix, Rodríguez ha aprofitat la visita per a sol·licitar una reunió per "traslladar les reivindicacions de la ciutadania" perquè encara que s’han anunciat un major nombre de serveis assistencials sempre "hi ha marge de millora i continuarem reivindicant una cartera de serveis tan ampla com siga possible".

En concret, tot i que la conselleria ha confirmat que el nou Hospital estarà dotat d'una unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de convalescència i cures de llarga estada, així com de servei de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoteràpia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia, "des de l’Ajuntament treballarem per la recuperació del servei de diàlisi i per la implantació del servei d’oncologia, ja que evitaria desplaçaments a les persones que ja sofreixen prou amb el càncer".

Per la seua banda, la consellera ha confirmat l’ampliació del pressupost en 7’5 milions d’euros per a continuar construint l’hospital, arribant així a una inversió total de 38 milions d’euros. Junt amb l’ampliació del pressupost, també s’ha confirmat que l’hospital actual passarà a ser un hospital per a l’atenció de malalts crònics per atendre pacients no sols d’Ontinyent sinó també de la província, el que permetrà, en paraules de Rodríguez "continuar dinamitzant el barri de Sant Josep tant dependent de l’hospital".