El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou PGE deixa el sostre poblacional d'Alcoi en 70.000 habitants

El PGE ha estat elaborat després d'un llarg període de participació, que va començar en 2013.

La previsió de creixement es planteja per a les pròximes dues dècades aproximadament, no obstant això, es tracta d'una estimació sotmesa a molts factors i que podria variar amb el pas del temps.

El document que marca el futur desenvolupament urbanístic d'Alcoi, el Pla General Estructural, ha xifrat en 69.843 persones el màxim poblacional de la ciutat per als pròxims anys. La xifra suposa una rebaixa de vora 10.000 habitants respecte a la versió preliminar del document. Una de les conseqüències d'aquest fet és la reducció de superfícies per al desenvolupament urbanístic, concretament en Nou Batoi, Serpis i Llometes.

La última versió del PGE ha estat aprovada en el plenari d'aquest 25 de març, amb el vot favorable de totes les formacions excepte Guanyar Alcoi i Partit Popular, que s'han abstingut. L'aprovació s'ha produït dies després del tancament del període d'exposició pública, durant el qual s'han contestat totes les al·legacions, un total de 56, i 16 informes. El futur del text passa per una nova exposició pública, després de la qual serà remés a instàncies superiors per a la seua aprovació. S'espera que l'aprovació, almenys de la part estructural del Pla, s'assolisca a finals de 2019.

"En resum, estem amb un document de consens i marca un model de ciutat compacta que tots assumim i entenem que és el model de futur que necessita Alcoi", ha destacat el regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, qui ressalta que s'ha arribat a aquest "després del procés d'al·legacions i la incorporació de moltes d'aquestes, més del 50% han sigut estimades parcialment o totalment i algunes desestimades s'han derivat al pla detallat, i de totes les propostes dels informes d'organismes públics".