El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou sistema d’enllumenament als polígons d'Alcoi estalvia un 70% en consum energètic

El nou sistema d’enllumenament als polígons d'Alcoi estalvia un 70% en consum energètic / Ajunt. Alcoi
Aquesta gran notícia, s'hi ha presentat al IV Congrés nacional de Ciutats Intel·ligents de Madrid

Alcoi ha estat present en el IV Congrés nacional de Ciutats Intel·ligents de Madrid on han presentat els avanços que la ciutat ha assolit en matèria d’estalvi energètic gràcies al nou sistema de lluminària led als polígons.

El nou sistema d’enllumenament led que ha dut a terme l'Ajuntament d'Alcoi, s’emmarca dins del projecte de ciutat Smart City, finançat com a part del Pla de Modernització dels polígons impulsat per la Generalitat. Aquest projecte, ho han presentat en el IV Congrés nacional de Ciutats Intel·ligents de Madrid amb tots els avanços en matèria d’estalvi energètic. Fins a un 70% d’estalvi. A més cal destacar també la sostenibilitat de les instal·lacions ja que el subministre l’aportarà una planta fotovoltaica, incorporada també dins del projecte. Aquesta consecució ha permés doncs que el projecte Smart City d’Alcoi fóra inclòs pel comité tècnic del Congrés al llibre de Comunicacions i Projectes que s’ha repartit entre els assistents.

Esto ha permitido pues que el proyecto Smart City de Alcoy fuera incluido por el comité técnico del Congreso en el libro de Comunicaciones y Proyectos que se ha repartido entre los asistentes

Tots els esforços que la ciutat ha realitzat en el tema Smart City, amb l’aprovació tant de l’EDUSI, subvencionada amb 10 milions d’euros de Fons feder que compta amb una línia especifica per a ciutat intel·ligent com per l’estratègia municipal específica en aquest àmbit. El intens treball realitzat en aquesta àrea ha permés també que la Comissió Europea seleccionara a Alcoi per al programa 'Smart Challenge Cities', essent amb Algecieras i Granada, els únics municipis seleccionats en Espanya.