El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El núm.2 del PP Gabriel Guillem contesta a les crítiques del PSOE: "Qui s'ha sentit acusat ho ha fet lliurement i per algun sentiment inconscient de culpabilitat"

Gabriel Guillem en imatge d'arxiu

Enfrontament electoral entre socialistes i populars pel patrimoni alcoià.

El candidat popular Gabriel Guillem, número 2 en les llistes per a les municipals del 28 de maig, ha volgut contestar a les crítiques dels socialistes, què qualifiquen Guillem de "covard, medrador i orador cibernètic". Els socialistes asseguren que Guillem els acusa de destruir patrimoni quan és ell "qui ha atemptat contra el patrimoni en deixar elements sense protecció", al·legant que és autor del catàlec de béns protegits. 

Doncs bé, Gabriel Guillem assegura que "en cap moment faig cap acusació sobre la responsabilitat del fet a ningú en concret, qui s'haja sentit acusat l'ha fet lliurement i per algun sentiment inconscient de culpabilitat. En la meua publicació en les meues xarxes socials només apuntava la pèrdua patrimonial que Alcoi ha tingut amb l'ensulsiada d'aquest aqüeducte".

Guillem explica que el catàleg estructural dels béns protegits d'Alcoi es va fer amb un equip de 3 arquitectes i un arqueòleg, ell mateix, que es va fer en un "temps rècord de quatre mesos per exigències pressupostàries", i que va cobrar pel treball "com a tècnic superior, un llicenciat universitari, 1.100 € en el mes". Guillem diu també que "posteriorment vaig fer gratuïtament totes les fitxes de patrimoni cultural que es van proposar des del Museu Arqueològic i des de la Conselleria de Cultura. Aquest aqüeducte no va estar declarat en la redacció de 2015 del catàleg de béns protegits d'Alcoi perquè en aquell moment no es trobava sota cap mena de protecció genèrica".

Els populars aprofiten la polèmica per a dir que una de les seues prioritats en la pròxima legislatura és completar el document del Catàleg Estructural de Proteccions, "per a salvaguardar el patrimoni històric alcoià i aclarir la planificació urbana de la ciutat".