El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Tere Mollá Castells, feminista, activista social i comunicadora d'opinió

A Castella i Lleó el PP ha pactat amb la dreta més ultramuntana i, així, ha aconseguit mantindré el poder de la Comunitat Autònoma. Un exercici de po…

A Castella i Lleó el PP ha pactat amb la dreta més ultramuntana i, així, ha aconseguit mantindré el poder de la Comunitat Autònoma. Un exercici de política i de falta de coherència després d'haver dit el candidat del partit popular no pactaria amb la misogínia i la xenofòbia que representa el partit ultradretà d'Abascal. Com hem vist, una vegada més, no ha complit amb la seua paraula. Després ens demanen que els crega'm... Clar que si...
El preu d'aquest pacte (i també una vegada més) el patiran les dones d'aquella Comunitat autònoma, perquè el preu era, entre d'altres, la derogació de la Llei autònoma contra les violències masclistes i la de la recuperació de la memòria històrica.

El mateix dia de la signatura del pacte, Fernández Mañueco, del PP, ja parlava de la violència masclista com de Esa violència de la que usted me habla. Anys i anys de lluites de moltes dones feministes perquè es reconegueren les violències masclistes com una forma específica de violència contra les dones per ser dones, al fem, per interessos polítics. I no passa res.

Hui mateix escoltava a un diputat ultradretà parlant del talent de les dones i dient que al seu partit hi havia dones amb quasi el mateix talent que els homes. I es queden tan amples. Com si no passara res faltant al respecte a més de la meitat de la població del món.
I jo em pregunte (ja sabeu que soc molt preguntona) què passarà amb la vida de les dones maltractades i víctimes de violències masclistes de tota classe a aquesta Comunitat Autònoma a partir d'ara? El preu del pacte de Govern, han estat les vides de les dones? I ja està? No passa res? No hi ha cap solució a aquesta bogeria que retorna a les dones víctimes de les violències masclistes a quasi vint anys enrere sense que passe res?

Em costa molt d'entendre que la moneda de canvi siguen les vides de les dones i que no es puga fer res. No soc capaç d'entendre-ho.

Si la memòria no em falla el PP, al final, va signar el Pacte d'Estat contra les violències masclistes. Estava encara Mariano Rajoy al capdavant del govern de l'Estat quan va ser signat a desembre de l'any dos mil dèsset. Aquest és el canvi que vol impulsar Núñez Feijoó al capdavant del PP, que la vida de les dones siga la moneda de canvi per a pactar amb la ultradreta? Per mal camí han començat la seua senda a Castella i Lleó el nou Govern i Feijoó, donat el seu vistiplau al pacte.

Amb la vida de les dones no s'hi juga. I si no ho saben al PP i al partit ultradretà, els ho ensenyarem les dones. Som éssers humans de primera categoria, mai de segona.
Que Núñez Feijoó prenga nota i recorde el que li va passar al seu company Ruíz Gallardón quan, sent ministre, va intentar retallar els drets sexuals i reproductius de les dones. Que recorde el que va significar la mobilització El Tren de la Libertad i les conseqüències que va tindre per a Ruíz Gallardón.

Les vides de les dones no són negociables. Tampoc són moneda de canvi per a pactes de govern i qui se la jugue a aquesta carta, pot veure compromesa, no sols la seua paraula, potser també el seu Govern. I qui avisa no és traïdora...