El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La quarantena en el País Valencià, a vista de dron

Us heu preguntat quina aparença a vista de pardal tenen els carrers durant la quarantena imposada pel Coronavirus. Ara ho podem saber gràcies a un projecte en què ha participat la UPV, i que ha permés enregistrar en vídeo diferents indrets del País Valencià amb un dron.

Amb aquests enregistraments s'ha pogut veure zones d'afluència de turistes, com ara la platja de la Malva-rosa, la de Benidorm -amb el lema "Queda't a casa" escrit amb hamaques de la platja- o la Cova Negra, a Xàtiva, entre altres, buides en tota la seua extensió.

L'acció s'ha dut a terme aquest passat cap de setmana, en València, Benidorm, Gandia, Picassent, Xàtiva, La Nucia, Dénia, Finestrat, Elx, Callosa d'en Sarrià, la Vall d'Uixó i Nules.

"La Policia Local ha utilitzat els seus drons per a obtenir una visió zenital dels municipis i veure les pautes de confinament seguides a fi de tindre un informe fidedigne del seu seguiment en la Comunitat Valenciana", apunta José María Ángel, Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, organisme que també ha participat en el projecte.