El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Palau Comtal de Cocentaina tindrà un Pla Director per establir els seus usos

Reunió entre Ajuntament i Diputació / Ajuntament Cocentaina
Té un cost de 50.000 euros, dels quals 30.000 els pagarà Diputació i 20.000, l'Ajuntament

El Pla Director serà cabdal per a definir i establir quins usos se li poden donar a aquest important monument històric patrimonial, així com les accions de conservació necessàries per a un futur. Ajuntament i Diputació s'han reunit per avançar en la seua redacció

Cada vegada està més prop la redacció del Pla Director del Palau Comtal. Ajuntament i Diputació s'han reunit per tal d'abordar la fórmula de treball i de col·laboració entre l'administració local i la provincial per a procedir i avançar en la redacció del Pla Director del Palau Comtal. Recordem que aquest document serà cabdal per a definir i establir quins usos se li poden donar a aquest important monument històric patrimonial, així com les accions de conservació necessàries per a un futur.

La valoració econòmica del Pla Director del Palau Comtal es va fixar en 50.000 euros, dels quals la Diputació d'Alacant assumirà 30.000 euros (la mateixa aportació que ha aprovat per a tots els plans directors presentats a nivell provincial) i l'Ajuntament de Cocentaina els 20.000 euros restants.

L'alcaldessa, Mireia Estepa, ha contat més detalls sobre l'encontre amb el diputat d'Arquitectura, Jaime Lloret. Estepa afirma que "en aquests moments els juristes estan estudiant quin tipus de conveni es pot signar entre les dues administracions. En aquest cas l'Ajuntament de Cocentaina preferix que siga la Diputació d'Alacant qui faça la licitació i que el consistori aporte els 20.000 euros corresponents, principalment per la càrrega de feina que suposarà a nivell administratiu per al personal del consistori local".

Per la seua banda, Marcela Richart, regidora de Patrimoni, ha explicat que "el Pla Director del Palau Comtal és un important document que recollirà i definirà els diferents usos que la comissió del Palau va fixar en un document elaborat en el 2015. El que farà el Pla Director és determinar i avaluar aquests usos des de la normativa actual. A més, ens marcarà quin tipus d'actuacions podrem fer a partir de hui en el Palau i ens permetrà treballar amb molta més tranquil·litat i amb la seguretat d'estar fent les passes correctes per a completar algunes actuacions que el Palau necessita i que contribuiran a donar-li encara més valor a aquest gran element patrimonial del poble de Cocentaina".