El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Palau de Cocentaina, pròxim element patrimonial a rehabilitar

Cocentaina ha consolidat i recuperat el refugi antiaeri i la torrassa del Castell.

 

 

Cocentaina sol·licitarà ajudes dins del programa valencià de rehabilitació de Patrimoni per a fer les primeres actuacions al Palau, "la joia del poble de Cocentaina".

Amb el primer programa de Rehabilitació d'Elements Patrimonials de la Generalitat Valenciana, Cocentaina ha recuperat per als veïns el refugi antiaeri i ha rehabilitat la torrassa del Castell. Els dos projectes han suposat una inversió conjunta de 370.000 euros, dels quals la meitat es finança amb fons europeus FEDER, i la resta, després de llevar l'IVA, l'aporta l'Ajuntament. Les obres de consolidació tant al refugi com a la torrassa ja han conclòs i són visitables.

Ara la Generalitat prepara una segona edició del programa d'ajudes, com explica en el vídeo el Director General d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, en la seua visita a Cocentaina. I des de l'Ajuntament no han tardat en anunciar que optaran a aquest segon programa per a fer les primeres actuacions al Palau de Cocentaina, "la joia del poble", com diu l'alcaldessa Mireia Estepa. Tot depén ara del Pla Director del Palau, que estarà conclòs en vora dos mesos, i que determinarà les primeres actuacions a fer i el pressupost necessari. Mireia Estepa sí que avança que a més de consolidar i rehabilitar el Palau, es treballarà en la seua accessibilitat.

Toni Such ha visitat Cocentaina amb la intenció de vore la consolidació de la torrassa del Castell, ja conclosa, però l'oratge ha impedit la visita i han fet una virtual des del consistori.