El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Panteó d'Agustín Gisbert, millor monument funerari d'Espanya

Reconeixement al cementiri alcoià de Sant Antoni Abat

Ha quedat en primer lloc del concurs que realitza la revista funerària Adiós, una vegada s'han tancat els vots populars. Ara, s'inclourà dins la Ruta de Cementiris d'Espanya que la revista posarà en marxa l'any pròxim. I l'ajuntament també rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros que destinarà a continuar amb la promoció turística del cementiri.

El Panteó d'Agustín Gisbert ha finalitzat el concurs amb més de 2.400 vots populars. Ara l'organització fa la comprovació dels correus i el dia 6 d'octubre es coneixeran oficialment els guanyadors, però tot indica que el monument alcoià s'endurà el premi, ja que té més de 800 vots que el següent.

Des del consistori valoren este premi i recalquen la importància del tanaturisme. La regidora Maria Llopis assegura que ja fa anys que aposten pel potencial turístic del cementiri de Sant Antoni Abat. De fet, esta setmana participen a Barcelona, per primera vegada, en la trobada anual de l'Associació de Cementiris Significatius d'Europa (ASCE), i on Alcoi presenta la ponència 'Els cementiris contemporanis com a reflex de la societat industrial' d'Elisa Beneyto i Lluís Vidal. També es treballa per a noves propostes turístiques al cementiri, que es donaran a conéixer en els mesos vinents.