El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El paper de fumar, eix de l'exposició 'modernista' a la Capella de l'Antic Asil d'Alcoi

L'expo es podrà veure, no  només durant la Setmana Modernista (del 16 al 22 de setembre), sino que estarà oberta des del 12 de setembre fins al 4 d’octubre.

La Capella de l'Antic Asil, ubicada a El Camí, 42, es consolida com a espai expositiu durant la Setmana Modernista. Encara que aquesta setmana se celebra concretament del 16 al 22 de setembre, la inauguració d'aquesta mostra sobre el paper de fumar serà la setmana d’abans de la Fira Modernista i es podrà visitar des del 12 de setembre fins al 4 d’octubre.

La curadora de l'exposició, Lucia Romero, indica que el motiu de deixar l'exposició més temps és el fet de poder treballar "amb les xarxes educatives de la ciutat". Concretament han preparat activitats sobre la indústria del paper a Alcoi i es mostraran "fotografies dels molins més importants i els paperers d'Alcoi amb fotografies i història". Les activitats per a estudiants aniran adreçades a primària, secundària i batxillerat. A més es confeccionarà un mapa de tots els molins del territori valencià.

L'exposició també estarà ambientada perquè els visitants "visquen com era la vida dins de la fàbrica". L’horari en Setmana Modernista serà el següent: dijous i divendres 10 a 13 hores i de 17 a 20. Dissabte d'11 a 13 i de 17,30 a 20 hores i diumenge 11 a 13 hores. Horari de la resta de setmanes fora de la setmana modernista: dijous i divendres 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores i dissabte d'11 a 13.30 hores. També cal destacar la conferència amb un expert en patrimoni sobre els molins paperers, que encara no s'ha concretat.

Aportacions del Campus d'Alcoi de la UPV i els hereus de Ramon Gisbert

A banda de l'Ajuntament, hi ha altres entitats que col·laboren en fer més gran aquesta exposició. El Campus d'Alcoi de la UPV aportarà 3 maquetes que es disposaran al centre de la sala Lucia Romero també vol agrair als hereus de Ramon Gisbert l'aportació de llibrets de paper de fumar, materials publicitaris i cartelleria de l'època, que es podran veure a la mostra de la Capella.