El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El paratge de Sant Cristòfol comptarà amb un Centre d'interpretació de la Serra de Mariola

Paratge de Sant Cristòfol. Imatge via Turisme Cocentaina

Estarà a l'edifici municipal que hi ha al paratge. El consistori es planteja mantindre una zona de bar en una part de l'edifici, i altra per al Centre d'Interpretació.

Oferirà informació a tots els senderistes que inicien rutes des d'aquest punt cap a la Serra de Mariola. La Conselleria de Territori prepararà el conveni i la dotació de l'edifici, que es preveu entre en funcionament d'ací a dos anys.

L'Ajuntament de Cocentaina es mostra molt satisfet per poder oferir en el futur aquest nou servei d'informació. "Aquest centre d'interpretació passarà a ser un punt de referència del parc, amb una ubicació idònia, ja que bona part dels senders i camins de la Serra de Mariola tenen inici a aquest paratge, de forma que els visitants del parc podran rebre tota la informació d'aquest, abans d'iniciar les rutes".

Des del consistori expliquen que ara conselleria elaborarà el conveni i després es procedirà a la instal·lació i dotació del centre d'interpretació en l'edifici municipal que ja hi ha al paratge de Sant Cristòfol. Estarà dotat amb equipament per a la divulgació i educació mediambiental, així com guies i una brigada de conservació i manteniment. Tot aquest procés tindrà una durada aproximada de dos anys "temps que s'haurà d'esperar perquè arribe el nou servei al municipi".

Des de l'Ajuntament es plantegen mantindre el servei de bar en una part de l'edifici, i en l'altra instal·lar el Centre d'Interpretació.

L'acord es va concretar en una reunió telemàtica entre l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa i la regidora de Medi Ambient, amb el director del parc natural Salvador Palop i la cap de serveis d'espais naturals Felicidad Cuesta.