El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El parc del Romeral i el Riu Barxell seran els primers llocs que s'arreglen amb les ajudes pel temporal

El Romeral, una de les zones més afectades pel temporal de neu i vent del passat mes de gener (2017)
L'Ajuntament s'acollirà a les ajudes de la Diputació pel temporal, i que preveuen en Alcoi una inversió de 280.000 euros

Per una banda cal solucionar el lliscament del talús del Riu Barxell, i que ha afectat quatre filaes d'Alcoi que, ara per ara, no poden utilitzar els seus locals amb normalitat. I per l'altra, el Romeral va perdre molts arbres i els jocs infantils es van vore afectats. Són els dos grans projectes que l'Ajuntament envia a la Diputació d'Alacant perquè es costegen amb les ajudes per pal·liar els danys del temporal del passat mes de gener.

L'Ajuntament d'Alcoi ha de seleccionar dos projectes per a poder demanar l'ajuda de 280.000 euros que la Diputació d'Alacant destina als municipis per a pal·liar els danys del temporal de neu i vent del mes de gener. I l'alcalde Toni Francés ha anunciat que aquests dos projectes seran El Romeral i El Riu Barxell.

Per una banda, cal donar una solució al lliscament del talús sota el carrer Bisbe Orberà, i que ha afectat a quatre filaes que no han pogut utilitzar com cal els seus locals en festes: Muntanyesos, Realistes, Llana i Abencejarres. L'alcalde Toni Francés diu que l'objectiu és que les obres comencen en estiu i estiguen acabades per a octubre, per tal que les filaes puguen utilitzar les instal·lacions amb normalitat per al Mig Any.

I el segon projecte és l'arranjament de la pineda del parc del Romeral, greument afectada pel temporal. La idea és substituir els pins afectats i també, dotar el parc de nous jocs infantils.

Toni Francés assegura que "aquests mesos hem treballat i, per la nostra part, està preparada tota la documentació prèvia: valoració, propostes, pressupostos ... Per poder accedir als ajuts, tant aquestes com les que pogueren arribar d'altres administracions. Els danys van ser elevats i difícils de realitzar amb el pressupost municipal per això necessitem, com més aviat, rebre les quantitats que ens ajuden a recuperar les zones afectades".