El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Parc Natural de la Font Roja recupera el pou d'aigua de Nouer

Per tal de reconstruir-la, s'ha hagut de seguir la manera tradicional de maçoneria de manera que el resultat final siga el més paregut a la ja original.

El pou d'aigua de Nouer, situat al vessant sud del Menejador, el qual es troba en Ibi, ha anat patint el seu declivi amb el pas del temps, fins al punt de què en els últims anys s'estava convertint en una ruïna, suposant un risc per als visitants per perill de caiguda.

Pel que fa a la construcció, aquest pou està realitzat amb una barreja de morter de calç i pedra local formant una cavitat vertical en forma de cilindre, amb 1 m de diàmetre i 7 de fondària. Per tal de reconstruir-la, s'ha hagut de seguir la manera tradicional de maçoneria de manera que el resultat final siga el més paregut a la ja original, i per sort s'han complit diversos objectius que es tenien al cap, com la recuperació i revalorització del pou, garantir la seguretat dels visitants i la recuperació d'un punt d'aigua per a la fauna silvestre.

Cal destacar el treball de la Brigada de Conservació i Manteniment del Parc Natural de la Font Roja, la supervisió de la Direcció del Parc Natural i la col·laboració de l'Ajuntament d'Ibi. Ja que encara que la baixada del pou era complicada, han sabut buscar noves alternatives per tal de trobar les millors solucions i fer el millor treball possible.

Per a tots els que estiguen interessats de vore el pou d'aigua de Nouer, considerat de patrimoni cultural, heu de seguir la senda senyalitzada amb els PRs CV 81 i 26, i es troba ubicat al vessant sud del cim del Menejador, a l'inici del barranc de la Fabriqueta.