El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El parlamentari Ignasi Candela es compromet a portar al Congrés les principals reivindicacions d'Alcoi

Ignasi Candela al grup municipal de Compromís Alcoi

Ignasi Candela es troba immers en les primàries de la seua formació (Iniciativa) per tal d'encapçalar la llista de Compromís al Congrés dels Diputats per Alacant. 

El candidat a revalidar escó al Congrés per la coalició Compromís, Ignasi Candela, ha visitat Alcoi per a conéixer de primera mà les necessitats de les nostres comarques. Candela ha defés el paper vertebrador i el potencial industrial de la ciutat, a més de comprometre's a portar a Madrid les reivindicacions alcoianes en matèria de transports i d'infraestructures.

Candela assegura que la visita que ha protagonitzat aquest 13 de març ha sigut una "presa de contacte", la qual espera repetir en els pròxims dies una vegada haja estat proclamat oficialment candidat al Congrés. Una de les demandes que ha recollit en Alcoi és la històrica reivindicació de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva. "En les reunions de pressupostos que hem mantingut a Madrid, els socialistes no sabíen de què els estàvem parlant quan els posàvem damunt la taula les carències de la línia Alcoi-Xàtiva" recorda Candela; conseqüència d'allò que considera un dels mals de l'actual política: "els partits grans soles saben parlar de grans temes, mentre que nosaltres defensem els projectes que realment importen a la ciutadania". D'altra banda, també voldrà portar a Madrid el futur parc tecnològic de l'Illa de Rodes, tot amb la intenció d'assolir alguna transferència o majors línies de finançament.

Respecte al paper d'Alcoi en el conjunt del País Valencià, el parlamentari de Compromís considera que la ciutat pot jugar un important paper en la vertebració entre la zona sud d'Alacant i la zona central de l'àrea metropolitana de València. També fa valdre el vessant industrial de la ciutat en relació als avanços en les noves tecnologies, allò que hauria de "donar continuïtat històrica al potencial industrial que ha tingut Alcoi en el passat".

Un altre dels problemes que ha posat damunt la taula és la falta de representativitat que ha patit Alcoi recentment. "Volem posar Alcoi en el mapa perquè mai ha estat massa present a Madrid. Els diputats d'Alcoi en el Congrés no han fet massa feina, ni per la ciutat ni per la comarca", ha conclòs Candela.