El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Partit Popular acusa al govern de recolzar actes “que promocionen els Països Catalans”

L’Aplec és un acte que se celebra cada any a una localitat de Catalunya, País Valencià o Balears i que té com objectiu posar en valor l’esport i cultura des d’una activitat comuna com és l’excursionisme.

El partit de l'oposició diu que l'ús de la denominació 'Països Catalans' no és innocent i acusa al govern de recolzar actes amb nomenclatures que encoratgen tesis separatistes.

El Partit Popular lamenta que l'Ajuntament d'Alcoi, governat pel PSOE, done suport a actes de caràcter pancatalanista. El regidor Kiko Cantó lamenta la presència de l'Ajuntament d'Alcoi com a col·laborador del 44è Aplec Excursionista dels Països Catalans, organitzat pel Centre Excursionista d'Alcoi.

L’Aplec és un acte que se celebra cada any a una localitat de Catalunya, País Valencià o Balears i que té com objectiu posar en valor l’esport i cultura des d’una activitat comuna com és l’excursionisme. L’acusació ve després de que ahir s’anunciara que la ciutat d’Alcoi acollirà el 44 Aplec Excursionista dels Països Catalans.

“Una entitat privada té total llibertat, dins del marc legal aplicable, per a organitzar activitats, però lamentem que l'Ajuntament, com a institució, done suport a aquest tipus de trobades amb evident signe ideològic”, indica Cantó.

L'Aplec dels Països Catalans anava a celebrar-se en 2020, però va ser suspés per la pandèmia. Llavors el Partit Popular ja va sol·licitar en 2020 al Govern socialista d'Antonio Francés que l'Ajuntament no secundara ni institucional ni econòmicament actes l'objectiu dels quals fora la promoció dels Països Catalans. El PSOE va rebutjar la petició del PP i manté el seu suport.

Cantó subratlla que “la denominació de Països Catalans no és innocent, sinó que encoratja les tesis separatistes dels qui volen infringir l'ordre constitucional i la convivència”.

El regidor del PP retrau al PSOE “que es radicalitze i no tinga objeccions a associar el nom d'Alcoi a moviments i ideologies que generen divisió entre els alcoians. Al novembre de 2020 es va produir un altre fet en aquesta línia i des del PP es va emetre un comunicat quan el teatre Calderón va acollir la gala de premis dels músics i cantants valencians, on es va enaltir la figura de Jordi Cruixart, condemnat per sedició dins del procés independentista de Catalunya, en entregar-li el Premi Extraordinari a la Llibertat d'Expressió i el suport a la cultura", segons destaca el partiti de l'oposició.

“Rebutgem el radicalisme i sectarisme del Govern Municipal d'Antonio Francés, que hauria de dedicar el temps i els recursos municipals a gestionar Alcoi i no a enfrontar als alcoians per a mantindre la seua quota electoral. Si el PSOE vol donar suport a aquests actes, que no ho faça amb els diners de tots els alcoians”, conclou Cantó.