El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Partit Popular anima a crear un front comú per exigir una millor del la Unitat d’Hospitalització a Domicili

Ruiz lamenta que, tres anys després que el ple exigira reforços per a la UHD, la Conselleria de Sanitat ni tan sols haja contestat.

El partit de l'oposició assegura que des de 2019 que es va reclamar una ampliació amb un nou metge, dues infermeres i un vehicle, no s'ha respost a l'Ajuntament.

El Partit Popular planteja formar un front comú a l'Ajuntament d'Alcoi perquè la Conselleria de Sanitat reforce la Unitat d'Hospitalització a domicili del departament comarcal de salut. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, reivindica l'augment de les dotacions d'un servei bàsic per a descongestionar l'hospital.

A febrer del 2019 el ple va aprovar una moció del PP en la qual reclamava l'ampliació d'un nou metge, dues infermeres, així com d'un vehicle més per als desplaçaments. Ruiz lamenta que, tres anys després que el ple exigira reforços per a la UHD, la Conselleria de Sanitat ni tan sols haja contestat.

“L'obligació de l'Ajuntament és reclamar els millors serveis per als alcoians i si la conselleria mira cap a un altre costat, hem d'amplificar les nostres exigències”, assenyala Ruiz i afegeix: “Ens consta que la direcció de l'hospital vol reforçar el servei, per la qual cosa des de l'Ajuntament hem de prestar tot el nostre suport perquè la conselleria complisca i amplie la dotació de la UHD”, matisa el regidor.

 

Servei clau en la tragèdia d'Oliver

La Unitat d'Hospitalització a domicili va assumir un paper clau durant la primera ona de Covid 19, segons expliquen des del PP. Els professionals es van encarregar de prestar assistència mèdica en els geriàtrics, on es va encebar la primera onada del virus, especialment en el geriàtric Domus Vi d'Oliver, on el brot més mortífer d'Espanya es va cobrar la vida de 73 ancians.

En aqueixa residència, segons dades de la Conselleria de Sanitat, la UHD va atendre 57 residents, dels quals 22 van morir (el 38% dels atesos). Dels 62 ancians que no van ser atesos per la UHD van morir 51 (el 80% dels no atesos). La mortalitat en Domus Vi va ser el doble entre els pacients no atesos per la UHD. “Aquestes xifres ens demostren que és clau disposar de serveis ben dotats de material i de personal i no pararem de treballar fins a aconseguir-ho”, resumeix Enrique Ruiz.