El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Partit Popular demana mesures davant de l’augment d’un 30% de locals buits a Entenza

García: “L'augment de locals buits és alarmant, de 2019 a 2022 hem passat de 42 a 55 locals buits"

El PP recorda que tampoc agrada als veïns per la insuficient il·lumincació, els bancs o invasió de senyals de trànsit. Mentre que els comerciants es queixen de l'ocupació dels espais destinats a 'càrrega i descàrrega'.

El Partit Popular denúncia l'alarmant descens de l'activitat comercial del carrer Entenza. La quantitat de locals sense activitat al carrer Entenza ha anat en augment des de la seua reforma. Dels 131 locals habilitats per a l'activitat comercial (sense comptar les entrades de garatge o a locals amb gual), en 2019 havien 42 locals buits, en 2021 un total de 49 i en l'actualitat es troben sense activitat 55, segons el principal partit de l’oposició. El que suposa un augment del 30% de locals buits.

La regidora Lirios García alerta de la pèrdua d'establiments i la preocupació que genera entre els comerciants. L'edil defensa la posada en marxa de mesures específiques per a dinamitzar el sector al carrer: subvencions al lloguer de locals, a la rehabilitació i a l'obertura de negocis.

L'edil del PP exposa que els comerciants del carrer es queixen en la seua majoria de la falta d'aparcament, de l'ocupació contínua de les zones de càrrega i descàrrega. Lamenten que els dos milions d'euros del cost de l'obra de rehabilitació no hagen servit perquè la població desitge passejar pel carrer tal com pretenia el nou projecte.

Aquest és el resultat del projecte socialista de regeneració del carrer Entenza, amb el qual s'anava a convertir en una de les artèries comercials més importants d'Alcoi i un exemple per a la Smart City. La realitat és que s'han gastat 2 milions d'euros més 106.882 euros de sobrecost, un 9% del preu original, en un carrer el resultat del qual no agrada i, lluny de implulsar l'activitat comercial de la zona, l'està degradant” explica García.

Segons el PP, el nou “carrer intel·ligent” genera, a més, moltes queixes sobre la seua estètica, la deficient il·luminació dels fanals, la invasió de senyals de trànsit, les taques de les voreres o la brutícia dels bancs que no conviden al descans i sí als grafiters. Els comerciants recorden les jardineres que ningú sabia perquè servien i les papereres que va caldre canviar.

“L'augment de locals buits és alarmant, de 2019 a 2022 hem passat de 42 a 55 locals buits i el pitjor és que després de les visites realitzades són diversos els comerciants que ens parlen de la possibilitat de trasllat a una altra ubicació”, argumenta García.

Des del Partit Popular s'ha seguit tota l'evolució de la rehabilitació de Entenza, denunciant els problemes, alertant amb temps de les conseqüències i realitzant propostes. “Alertem sobre els problemes de trànsit i d'aparcament, sobre el malestar de comerciants i veïns amb les obres. Vam proposar mesures per a incentivar els comerços de la zona, sol·licitem la substitució del mobiliari que generava problemes de salubritat i es van denunciar els sobrecostos generats per la mala gestió socialista per a poder obtindre fons” recorda la regidora qui evidencia que el resultat de la perseguida potenciació del comerç ha sigut un fracàs, i els números el demostren.