El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Partit Popular demana solucions per a desbloquejar la reforma del Tomás Llácer

CPEE Tomàs Llàcer
  • Amalia Payá“El retard en l'execució del Pla Edificant posa de manifest els problemes de gestió del govern municipal davant projectes importants per a la ciutat”.

L'obra, inclosa en el pla Edificant, està paralitzada després de la renúncia de la constructora.

El Partit Popular d'Alcoi demana al Govern del PSOE el desbloqueig de les obres d'ampliació i adequació del col·legi d'Educació Especial Tomás Llácer, incloses en el pla Edificant. Des de l'adjudicació del contracte en 2019 per un import de 213.457,73 €, un desenteniment entre ajuntament i empresa adjudicatària en la interpretació del projecte ha bloquejat l'execució de l'obra.

L'any 2020 estava prevista la millora del centre d'educació especial Tomás Llácer. El retard en l'execució d'aquest i altres projectes del Pla Edificant va obligar el PSOE a reprogramar més de 1,8 milions d'euros no utilitzats per a passar-los al pressupost de 2021.

A la fi de l'any 2020, fa huit mesos, el govern va respondre, a preguntes del Partit Popular, que s'estava preparant un nou expedient de contractació per a licitar de nou l'obra i poder executar-la a l'estiu. “En l'actualitat ni hi ha licitació, ni per descomptat hi ha obres en marxa en el Tomás Llácer”, lamenta la regidora del Partit Popular Amalia Payá.

“El retard en l'execució del Pla Edificant posa de manifest els problemes de gestió del govern municipal davant projectes importants per a la ciutat”, ha explicat la regidora del Partit Popular, qui afig que: “Aquesta ineficient gestió de l'equip d'Antonio Francés està provocant una situació realment preocupant, passa el temps i no s'executen els projectes reivindicats pels centres educatius”.

El pla Edificant implica a la ciutat, segons dades del Govern, una inversió de 13,5 milions d'euros. En 2020 van començar les intervencions programades en els col·legis Sant Vicent, El Romeral, Horta Major i l'Escola Oficial d'Idiomes, amb un cost total de 752.649,42 euros, que s'uneixen al cobriment de dos patis del col·legi Miguel Hernández, executada en 2018 per 32.369 euros. L'Andreu Sempere que hauria d'haver estat en marxa en 2018, porta tres anys de retard.

“El projecte de millora del Tomás Llácer és una mostra més que el Partit Socialista no es trau de les mans el Pla Edificant”, conclou la regidora.