El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Partit Socialista guanya les eleccions amb 12 regidors i es queda a les portes de la majoria absoluta

Diuen que l'alegria va per barris. Si és així, el barri dels socialistes ha acaparat tota l'alegria d'Alcoi en la cita electoral d'aquest 26 de maig. 12 regidors i 12.603 vots ha sigut el balanç del PSPV en Alcoi en unes eleccions guanyades de manera abismal respecte a la resta de partits; quasi 8.000 vots més que el seu immediat perseguidor, el Partit Popular d'Enrique Ruiz. Amb aquests resultats el PSPV es queda a un regidor de la majoria absoluta, pel que solament necessitarà assolir acords puntuals en el que s'albira una legislatura plàcida per al partit de la rosa.

Els 12 regidors, anunciats amb el primet percentatge de vot escrutat, serien inamovibles la resta de la nit. La seu del partit vibrava progressivament aquest diumenge a mesura que el percentatge de vot escrutat augmentava, i no eren pocs els que esperaven inclús assolir la majoria absoluta. Després que la retransmissió d'À Punt anunciara els resultats definitius, tant el cap de llista, Toni Francés, com el secretari general del partit, Jordi Martínez, s'adreçaven als assistents per tal de verbalitzar l'eufòria que des de feia minuts es respirava a la seu.

Més enllà de les esperades paraules de congratulació, el moment més emotiu de la nit s'ha viscut amb les paraules de record a la mare de l'alcaldable, qui ens deixava pocs dies abans de la cita electoral. Francés ha reconegut que confiava aconseguir una "victòria clara" del seu partit, encara que el resultat ha sigut "millor del que esperaven". "Reafirme el meu compromís per a seguir al capdavant d'aquest projecte" ha assegurat Francés en clara referència a qui augurava el seu hipotètic salt a la política autonòmica. Martínez per la seua part ha qualificat la victòria com una de les "majors satisfaccions" de la seua vida, considerant que la gestió dels socialistes ha permés canviar Alcoi, passant aquesta "de ser una ciutat trista a ser una ciutat encaminada cap al segle XXI".

Adjuntem la relació dels 12 noms que en els propers dies aspiren a fer valdre el resultat d'aquest 26 maig i revalidar el govern d'Alcoi.