El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Partit Socialista tindrà 9 dedicacions exclusives i altres 9 càrrecs de confiança

Els 25 regidors de l'Ajuntament d'Alcoi.

El govern socialista tindrà quatre tinents d'alcalde: Lorena Zamorano, Jordi Martínez, Vanessa Moltó i Alberto Belda.

El primer plenari de la legislatura celebrat aquest dimecres s'ha saldat amb l'assignació de les dedicacions exclusives i els càrrecs de personal de confiança a repartir entre els membres de la corporació municipal. Els socialistes s'han assegurat 9 dedicacions exclusives per als seus 12 regidors,repartint les altres 6 dedicacions entre la resta de partits. Així mateix, la formació de Toni Francés disposarà d'altres 9 càrrecs de confiança, atorgant-ne un respectivament a PP, Compromís i Ciutadans.

Els 9 membres del personal de confiança del govern responen a un secretari de grup, una cap de gabinet d'alcaldia, i set assessors. PP, Compromís i Ciutadans disposaran respectivament d'un secretari de grup, mentre que Podem, Guanyar i VOX no ostentaran cap. El regidor de Recursos Humans, Alberto Belda, reconeix que la repartició de personal de confiança entre l'oposició "s'ha regit únicament per criteris de votació en les passades eleccions municipals". Es contempla una retribució anual de 45.000 € per a la cap de gabinet, 33.000 € per als assessors d'alcaldia, i 30.000 € per als secretaris de grup.

Quant a les dedicacions exclusives dels 25 regidors, a les 9 dels socialistes se sumen les 2 del Partit Popular i 1 per a Compromís, Ciutadans, Guanyar i Podem. L'únic que es quedarà sense dedicació exclusiva serà el regidor de VOX, encara que disposarà de dedicació parcial. Les retribucions en aquest apartat contemplen 59.456 € per a l'alcalde, 50.486 € per a tinents d'alcalde, 47.928 € per als portaveus dels grups polítics i regidors amb dedicació, i 38.000 € per als regidors sense dedicació.

"Blindatge" de la junta de govern local

Després de la celebració del primer plenari de la legislatura, el Partit Popular ha manifestat el seu malestar en la conformació de la junta de govern local. I és que els populars (en companyia de Compromís) haurien proposat a Toni Francés que dos regidors de l'oposició s'integraren en la junta de govern, una iniciativa que ha sigut rebutjada. Considera el cap de l'oposició, Quique Ruiz, que l'alcalde ha perdut una gran oportunitat per a "reforçar la transparència" de l'Ajuntament i facilitar a l'oposició els mitjans de control al Govern.