El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El patrimoni arqueològic d'Alcoi s'exhibeix a tot l'estat

Una de les peces del Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó.

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó d'Alcoi ha cedit diverses peces que s'exhibiran en exposicions temporals en Alacant, Madrid i Barcelona.

Per una banda al MARQ (Museu Arqueològic Provincial d'Alacant) un conjunt d'ídols i penjolls calcolítics sobre os així com un crani trepanat de la Cova d’en Pardo per a l'exposició ‘Ídols. Mirades mil·lenàries’ que es va inaugurar el passat 30 de gener i que romandrà a Alacant fins a abril, per a posteriorment traslladar-se al Museo Arqueológico Regional de Madrid (MAR).

Per altra al Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) conjunt de tres ceràmiques, entre elles el got neolític de ‘L'Orant’, per a l'exposició ‘Art Primer. Artistes de la Prehistòria’.que romandrà a Barcelona fins a juny d'enguany.

"El nostre Museu és una institució pionera que hui en dia ocupa un lloc destacat en el panorama de l’arqueologia valenciana. Tenim un gran patrimoni històric i arqueològic, molt valorat en tot l’estat com podem observar. Peces del nostre Museu estaran exposades en Alacant, Madrid i Barcelona. Crec que és una cosa important que hem de destacar", ha indicat la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.